Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /latinica

Božović: Za kapitalne investicije tri miliona KM

Izvor: Srna

Opština Istočna Ilidža izdvojila je iz ovogodišnjeg budžeta oko tri miliona KM za kapitalne projekte, rekao je Srni načelnik ove lokalne zajednice Marinko Božović.

Božović je naveo da su u toku radovi na saobraćajnici koja će povezati naselja Kula i Kotorac, kao i izgradnja vodovodne mreže na ovom području jer je sadašnji kapacitet vodovoda veoma mali.

On je dodao da je u toku izgradnja vodovodne mreže prema Grabskim mlinima, za šta je u budžetu obezbijeđeno oko 350.000 KM.

„Zajedno sa `Vodovodom` i opštinom Istočno Novo Sarajevo učestvujemo u realizaciji ovog projekta, čime će biti omogućeno dovođenje 25 litara vode u sekundi na prostor Istočne Ilidže, odnosno cijelog Istočnog Sarajeva“, pojasnio je Božović.

Prema njegovim riječima, trenutno se radi park kod Crkve Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, potpisan je ugovor sa izvođačem za unutrašnje uređenje spomen-kapele na Veljinama i očekuje se početak postavljanja ograde oko crkve, a sve uz blagoslov Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

On je podsjetio da je nedavno potpisan ugovor o izgradnji kanalizacione mreže prema poslovnoj zoni Muljište, a radovi na mostu „Plavi anđeli“ su u završnoj fazi i u naredih mjesec dana će biti završen i povezan sa dijelom Aerodromske ulice.

„Osim investicija koje radi opština, veliki broj investitora je počeo izgradnju, prije svega, poslovnih objekata“, rekao je Božović i dodao da se trenutno grade dva poslovna objekta, a jedan od njih će biti otvoren 26. avgusta.

On je najavio da će u septembru početi saniranje dijela korita Kasindolske rijeke od mosta u Ravnogorskoj ulici do mosta kod Osnovne škole „Jovan Dučić“.

Filter 2019