Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

U padu sportskog aviona kod Sarajeva poginuli supružnici Satler

Izvpr: Glas Srpske

Državljani Austrije Johan Satler i njegova supruga poginuli su u padu sportskog aviona francuskih registarskih oznaka u Nišićima kod Sarajeva, javio je „Dnevni avaz“.

Pojašnjavaju da nije riječ o šefu Delegacije EU u BiH Johanu Satleru, već o muškarcu koji ima isto ime i prezime.

Kako je ranije saopšteno iz  Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, letjelica se srušila juče oko 15 časova na području Nišićke visoravni kod Ilijaša.

Kliks navodi da su nadležne o padu aviona obavijestili mještani koji su to vidjeli i pronašli tijela stradalih.

Istraga o padu letjelice vodi se pod nadzorom Tužilaštva BiH iz kojeg su saopštili da je na lice mjesta izašao dežurni tužilac zajedno sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i ostalim nadležnim agencijama.

– Vršilac dužnosti glavnog tužioca  Tužilaštva  BiH, izdao je uputstvo za koordinisano djelovanje svih institucija i agencija koje će učestvovati u uviđaju. Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe, državljani jedne od zemalja EU  – navodi se u saopštenju.

Dodato je da će sprovesti detaljne aktivnosti, sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti nesreće.

Prema navodima mještana Nišića, avion  je prije pada letio nisko i činilo se kako se pokušava prizemljiti.

Nakon toga, mještani su na lokaciji Duševine, u blizini Bijambara, pronašli uništeni avion s tijelima unutra.

Pripadnici MUP-a KS su odmah izašli na teren zajedno sa ekipom Hitne pomoći koja je konstatovala smrt dvije osobe. Na teren je ubrzo stigao i dežurni tužilac Tužilaštva BiH nakon čega su tijela odvezena sa mjesta tragedije.

Filter 2019