Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /latinica

Uskoro radovi kod jezera i u “Čiči”: Žalbe usporile izgradnju

Autor: Filter/M.K.

Ugovor sa izvođačem radova za izgradnju nove, završne, faze vještačkog jezera u Istočnom Novom Sarajevu, trebao bi biti potpisan u narednih nekoliko dana.

Potvrdio je ovo načelnik opštine Jovan Katić.

On je pojasnio da je Opština odavno spremna za nastavak izgradnje i uređenja jezera ali da su posao zaustavile žalbe.

Otvoreni postupak Javne nabavke za izvođenje radova na završnoj fazi izgradnje vještačkog jezera i sportsko-rekreativnih površina – II faza raspisan je još sredinom marta.

Katić kaže da se pojedine firme žale na sve, od tenderske dokumentacije do izbora izvođača. Svaka žalba se uzima u razmatranje i to zahtjeva vrijeme.

“Postoje određeni ljudi koji svjesno žele da nađu način kako bi opstruisali dinamiku izgradnje Istočnog Novog Sarajeva. U prethodnom periodu je svaka od trideset javnih nabavki, koje je raspisala Opština, imala žalbu. Samo je jedna usvojena od strane Kancelarije za razmatranje žalbi. Ono što je pozitivno je da smo danas obaviješteni da je odbijena žalba za izbor izvođača za izgradnju vještačkog jezera”, rekao je Katić.

On je dodao da to znači da bi se sa izabranim izvođačem radova vrlo brzo trebao potpisati ugovor, nakon čega će početi planirani radovi.

Podsjećamo, ranije je urađena podloga, testirano je punjenje jezera pa su sada na redu radovi na okolnom uređenju, rasvjeti, izgradnji staza za šetnju i zona za odmor i rekreaciju.

Govoreći o aktuelnim projektima, Katić je naveo da iste procedure usporavaju i izgradnju sportsko-rekreativnog centra Čiča.

“Isti slučaj je i sa javnom nabavkom za sportsko-rekreativni centar Čiča. Prošle sedmice smo obaviješteni da nema osnova za žalbe koje su bile upućene na izbor izvođača radova. Siguran dam da će do kraja ovog mjeseca odabrani izvođač krenuti sa izgradnjom”, pojasnio je Katić.

Građanima je poručio da će svaki projekat koji je opštinsko rukovodstvo obećalo i planiralo biti realizovan.

Filter 2019