Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

Sa osnovnim školama zajedno protiv maloljetničke delinkvencije

Izvor: Srna

„Forum teatar“ i osnovne škole „Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva i „Petar Petrović Njegoš“ iz Istočne Ilidže juče su u Istočnom Sarajevu potpisali memorandum o razumijevanju i saradnji za provođenje projekta „Izazovi za mlade“ za suzbijanje maloljetničke delinkvencije.

Koordinator programa Aleksandra Mitrić-Štifanić pojasnila je da projekat teži promociji zdravih životnih stilova i suzbijanju svih oblika rodno zasnovanog nasilja, a time i izgradnji zdravog školstva, porodičnog i okruženja u gradu.

Štifanićeva je dodala da će se prilikom realizacije projekta primjenjivati program E-inovativni pristup kroz vršnjačku edukaciju djece osnovnoškolskog uzrasta.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Željka Topalić istakla je da je bolje imati prevenciju vršnjačkog nasilja nego rješavati njegove posljedice.

Topalićeva je izrazila zadovoljstvo što u ovoj osnovnoj školi, sa najviše đaka u Sarajevsko-romanijskoj regiji, u prošloj školskoj godini nije bilo skoro nijednog incidenta kada je u pitanju vršnjačko nasilje, te se nadaju da će tako biti i ubuduće.

Direktor Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ Dragan Jovović ukazao je na značaj roditelja i porodice za vaspitanje djece i prevenciju vršnjačkog nasilja. „Mladi su naša budućnost i treba da im ostavimo zdravo okruženje“, zaključio je Jovović.

Projekt „Izazovi za mlade“ dio je projekta „Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu“, koji finansira EU, a implementira Razvojni program UN /UNDP/. Grad Istočno Srajevo sufinansijer je programa.

Filter 2019