Sat. Aug 20, 2022
ћирилица /latinica

Postavljene nadzorne kamere na tri lokacije na području opštine Pale

Izvor: Srna

Radnici Javnog preduzeća „Komunalno“ postavili su nadzorne kamere na tri lokacije na području opštine Pale radi sprečavanja nastanka divljih deponija, te zaštite gradskog groblja od nedoličnog ponašanja pojedinaca, rekao je Srni vršilac dužnosti ovog preduzeća Bogdan Klačar.

„Kamere su postavljene tamo gdje je učestala pojava odlaganja vankontejnerskog otpada mimo plana i programa odvoza. Ukoliko zabilježe nezakonito odlaganje, nakon izuzimanja snimka i utvrđivanja identiteta, prekršajne naloge izdaće
paljanska Komunalna policija sa kojom realizujemo ovaj projekat“, naveo je Klačar.

On je rekao da divlje deponije nastaju najčešće u rubnim dijelovima opštine, kraj magistralnih, ali i na seoskim putevima, te da građani odlažu od životinjskog otpada, elektroaparata, građevinskog materijala, tekstila – do kućnog komunalnog otpada.

Prema njegovim riječima, radnu jedinicu „Gradsko groblje“ čine dva gradska groblja, i to Bare gdje postoji dvadesetčetvoročasovni nadzor i prisustvo radnika, te Repca bez stalnog nadzora, gdje su zabilježena nedolična ponašanja.

„Događaju se krađe ograda, materijala, puštanje stoke u groblje i slično. Zbog toga smo ovim projektom obuhvatili i gradsko groblje Repca“, naveo je Klačar.

Klačar je dodao da je lokalna zajednica pomogla u nabavci bežičnih kamera koje se mogu premještati u zavisnosti od potreba.

Filter 2019