Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Poziv za učešće u platformi “Dijalog za mlade”

Foto: gradistocnosarajevo.net

Izvor: Srna

Grad Istočno Sarajevo pozvao je mlade sa područja grada, uzrasta od 15 do 30 godina, spremne za jačanje vlastitih kapaciteta i unapređenja kvaliteta života lokalne zajednice da učestvuju na prvom sastanku koji se u petak, 22. jula, organizuje u okviru platforme “Dijalog za mlade”.

Dijalog za mlade je platforma/prostor u okviru kojeg mladi ljudi imaju mogućnost da identifikuju potrebe, probleme i neiskorištene potencijale, te istovremeno ponude inicijative ili rješenja za unapređenje kvaliteta vlastitog života i života lokalne zajednice, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovakav način angažmana mladih direktno utiče na povećanje njihovog učešća u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou, osnažuje ih i osigurava da se u punom kapacitetu iskoristi njihov potencijal.

U okviru Dijaloga biće organizovani sastanci sa mladima za identifikaciju pitanja, ali i odgovora od vitalnog značaja za njih u lokalnim zajednicama, te će ih ohrabriti da učestvuju u društvenom životu zajednice i bliže sarađuju sa lokalnim vlastima.

Nakon obavljenih nekoliko konsultativnih sastanaka sa mladima u okviru platforme “Dijalog za mlade”, biće objavljen javni poziv za podršku omladinskim projektima na području grada Istočno Sarajevo putem kojeg će mladi imati priliku da predlože za finansiranje i sprovođenje one inicijative koje su prioritizovane u okviru konsultacija, te one za koje procijene da će moći da ohrabre i angažuju mlade za učešće u životu lokalne zajednice.

Dijalog za mlade je konsultativni mehanizam za aktivno uključivanje mladih u život zajednice.

Organizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2 / ReLOaD2 /, kojeg finansira Evropska unija, a sprovodi Razvojni program UN u BiH /UNDP/ u partnerstvu sa Gradom Istočno Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScT5OAjMFYzLmO9zTrOPCY1FjfG0LgwRGSFul-a58lCZHD-gg/viewform

Sastanak je zakazan u 12.30 časova u Gradskoj upravi.

Filter 2019