Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Donacijom Grada unaprijediće se rad deponije

Izvor: Srna

Grad Istočno Sarajevo predvidio je u budžetu određena sredstva za nabavku buldožera za razgrtanje otpada i ravnanje terena namijenjenih komunalnim preduzećima “Pale” i “Trnovo” koji upravljaju deponijama da bi pomogao rad i njihovo funkcionisanje, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora preduzeća “Komunalno” sa Pala Bogdan Klačar.

Klačar je rekao da je projekat, čiji su nosioci, grad i Razvojna agencija Istočno Sarajevo upućen prema Fondu zaštite životne sredine Republike Srpske od kojeg se očekuje 100.000 KM, dok će grad da obezbijedi 75.000 KM i iz tih sredstava će se izvršiti nabavka dva nova buldožera.

On je dodao da je prije realizacije ovog projekta grad Istočno Sarajevo finansijski pomogao paljansko preduzeće “Komunalno” i u vezi sa izradom projektne dokumentacije, obezbjeđenju dozvola za rad i finansiranju redovnog godišnjeg monitoringa ekoloških parametara.

Klačar je naveo da je uz pomoć lokalne zajednice juče izvršena nabavka 24 nova kontejnera i 100 kanti za domaćinstvo.

“Kontejneri će biti raspoređeni u samom centru grada, dok će postojeći koji budu zamijenjeni, pojačati punktove na rubnim dijelovima opštine”, dodao je Klačar.

On je naveo da će u program odvoza uvrstiti i određena naselja koja do sada nisu bila obuhvaćena, kao što su Podvitez, dijelovi Mjesne zajednice Mokro i Gornje Pale.

Filter 2019