Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Osnovan Aero-klub „Falkon“ na Sokocu

Izvor: Srna

Na Sokocu je osnovan Aero-klub „Falkon“ u kome planiraju da na letjelištu Glasinac krajem avgusta organizuju aero-miting na kojem se očekuje dolazak učesnika iz svih krajeva BiH.

Predsjednik Kluba Stefan Lakić rekao je Srni da žele da promovišu ove sportske aktivnosti, animiraju i edukuju mlade u letenju, modelarstvu i upravljanju dronovima.

On je istakao da je dugoročni cilj izgradnja hangara za letjelice, asfaltiranje piste dužine 1.200 metara u Bjelosavljevićima i da ispune sve ulove da letjelište Glasinac dobije status sportskog aerodroma.

Lakić je dodao da je na istoj lokaciji i prije minulog rata postojala rezervna vojna pista i da se od prije nekoliko godina već koristi za polijetanje manjih letjelica.

„Za sada “Falkon”nema registrovane svoje letjelice pa koriste iznajmljene od prijatelja, uglavnom žirokoptere“, naveo je Lakić.

On je naglasio da je održan sastanak kome je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Slobodan Amović i predstavnici kompanije „Red bul“ u BiH koji će podržati aktivnosti Aero-kluba u promociji ovog sporta.

Filter 2019