Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

Ovako će izgledati Hram Hrista Spasitelja u Istočnom Sarajevu

Izvor: Filter

U Istočnom Sarajevu održana je prva sjednica Građevinskog odbora za početak izgradnje sabornog Hrama Hrista Spasitelja u Istočnom Sarajevu.

Blagoslovom Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita Dabro-bosanskog Gospodina Hrizostoma, konstituisan je građevinski odbor za izgradnju Sabornog hrama Hrista Spasitelja u Istočnom Sarajevu pri Crkvenoj opštini i parohiji lukavičkoj.

“Prva sjednica Građevisnkog odbora za izgradnju Hrama Hrista Spasitelja, održana je u utorak 05. jula 2022. u zgradi skupštine Grada Istočno Sarajevo. Sjednicu je otvorio protojerej Mladen Mikavica, paroh prvi lukavički. Razgovaralo o dasadašnjim aktivnostima koje su preduzete na pripremi dokumentacije za izgradnju budućeg hrama. Takođe je dogovoreno da će se odbor sastajati jednom mjesečno, kako bi se što ozbiljnije pristupilo projektu”, navode iz Crkvene opštine i parohije lukavičke.

Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit Dabrobosanski Hrizistom, na praznik Spasovdan, 02. juna ove godine, osveštao je zemljište i krst na mjestu izgradnje budućeg Sabornog hrama Hrista Spasitelja.

Hram će se graditi kod Trga Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu.

Filter 2019