Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Na Tjentištu održan kamp mladih DEMOS-a

Autor: Filter/V.Č.

Više od 200 mladih aktivista DEMOS-a prisustvovalo je trodnevnom kampu u Nacionalnom parku “Sutjeska” na Tjentištu. Organizator kampa je Republička organizacija Mladih DEMOS-a, predvođena predsjednikom Draganom Blagojevićem i potpredsjednikom Đorđem Kojićem.

Kojić ističe da je pozitivan rad osjetno uticao na rast organizacije mladih.
“Zadovoljni smo odzivom mladih i izrazito zahvalni rukovodstvu, posebno članu Predsjedništva DEMOS-a Acu Stanišiću, koji su oduvijek imali sluha i razumijevanje za želje i interese mladih. Sigurni smo da ćemo narednih godina organizovati slične zabavno-edukativne posjete i da će nas biti u još većem broju. Na Sarajevsko-romanijskoj regiji bilježimo sve veći broj mladih članova koji cijene korektnu politiku DEMOS-a. Za sada, na našoj regiji, zasigurno imamo najbrojniju omladinu”, zaključio je Kojić.

U sklopu trodnevnog kampa organizovane su žurke i radionica Kreativno-promotivnog tima DEMOS-a o temi javni nastup i plasiranje političkih ideja mladih kandidata. Ovoj radionici prisustvovao je i predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović.

Mladi su posjetili Dolinu heroja, a organizovan je i rafting Tarom i Drinom.

Nakon održane radionice KEP tima organizovana je posjeta Dolini heroja u sklopu koje se nalazi muzej i monumentalni spomenik poginulim partizanskim borcima.

Ovaj kompleks posvećen je bici na Sutjesci, koja se odigrala od 15. maja do 15. juna 1943. godine.
O istoriji bitke na Sutjesci i istoriji same Doline heroja, prisutne omladince edukovao je profesor istorije Aleksandar Kostović.

Nakon što je upoznao učesnike kampa sa detaljima o ovom periodu istorije, Kostović je napomenuo da svaka generacija ima svoje bitke.

“Vaša bitka je da ostanete u zemlji za koju su generacije prije nas krvarile”, izjavio je profesor istorije Aleksandar Kostović.

Filter 2019