Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Na Velikom Žepu se okupilo 80 planinara

Izvor: Srna

Na četvrtom Memorijalnom usponu na Veliki Žep, posvećenom prvom sekretaru Planinarskog društva “Javor – Sunčana planina” iz Han Pijeska Zoranu Pržulju učestovalo je oko 80 planinara, rekao je Srni predsjednik društva Boban Matić.

Matić je naveo da su juče planinari iz Bijeljine, Zvornika, Vlasenice, Istočnog Sarajeva, Rogatice i Rudog, te dva planinarska društva iz Han Pijeska okupili kod nedavno izgrađene planinarske kolibe u selu Kusače i krenuli na stazu dugačku 10 kilometara sa visinskom razlikom 530 metara da bi stigli na najviši vrh planine Javor – Veliki Žep nadmorske visine 1.537 metara.

“Planinari su bili oduševljeni pogledom koji se pruža sa Velikog Žepa sa koga se vide svi planinski vrhovi Jahorine, Trebevića, Romanije, Bjelašnice, Visočice, Maglića, Zelengore, Volujaka i Tare”, naveo je Matić.

Bila je to prilika, kako kaže, da se gostima istovremeno pohvale planinarskom kolibom u Kusačama kod Han Pijeska, nedavno izgrađenom i uređenom vlastitim snagama uz pomoć prijatelja društva.

On je podsjetio da je uspon na Veliki Žep u kalendaru Planinarskog saveza Republike Srpske i da ovaj uspon nosi naziv “Memorijal – Zoran Pržulj”.

On je izrazio zadovoljstvo što su se planinarima pridužili i ljubitelji prirode i šetnje iz Han Pijeska koji su takođe bili zadovoljni akcijom.

Ovaj planinarski pohod su pomogli opština Han Pijesak, Javno komunalno preduzeće “Kraljeva Gora”, sokolačko preduzeće “Dito” i drugi prijatelji društva “Javor -Sunčana planina”koje je organizator ove akcije.

Filter 2019