Sun. Aug 7, 2022
ћирилица /latinica

Načelnik hrvatske opštine račun u bordelu platio službenom karticom

Foto: Večernji list

Izvor: Glas Srpske

Načelnik opštine Murter-Kornati Toni Turčinov jedne noći sredinom aprila 2019. godine između 1.37 i 3.38 ujutro, u klagenfurtskom klubu La Cocotte, triput je koristio opštinsku karticu i potrošio 1.560 evra budžetskog novca.

Kako saznaje Telegram, radi se o tri računa, dva od 600 evra te jednom od 360 evra, a klub o kojem se radi bio je legalni bordel kojemu je na službenim stranicama pisalo da pruža erotično iskustvo s non-stop show programom. Gosti kluba mogli su birati i intimno druženje s 10 do 15 djevojaka u sedam posebnih soba na dva sprata.

Turčinov: Slučajno sam pomiješao kartice

U odgovoru za Telegram Turčinov je kazao kako je bio na večernjem druženju u bordelu s potencijalnim gostima i domaćinima te da je slučajno pomiješao kartice. Naime, tvrdi da je račun htio platiti privatnom karticom, javlja Indeks.

“Moja privatna i službena kartica iste su banke i u tim večernjim satima došlo je do greške zbog koje se ispričavam svojim mještanima”, napisao je u odgovoru tvrdeći da je obeštetio budžet tako da je privatnom karticom onda platio troškove noćenja u hotelu za 12 ljudi.

Zanimljivo je da su ti troškovi iznosili tačno 1560 evra, ali i da su, prema prvom odgovoru, u Austriju putovali samo on, direktorica lokalne turističke zajednice te jedna recepcionerka. Na upit Telegrama kojih je još devet ljudi spavalo u hotelu, iz opštine su rekli da ne mogu odgovoriti jer moraju zaštititi njihovu privatnost.

Filter 2019