Sat. Aug 20, 2022
ћирилица /latinica

Miloš Božović stigao u Moskvu, smješten na kliniku

Izvor: Srna

Miloš Božović iz Istočnog Sarajeva, koji je zbog teške povrede glave već osam godina u komi, stigao je danas u Moskvu gdje će nastaviti liječenje, potvrdio je ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija.

Miloš je prebačen danas u Moskvu specijalnim avionom Ruske Federacije za medicinski transport.

– Put je dobro prošao i nije bilo nikakvih problema. Brzo smo stigli do klinike i sve ide kako je planirano – rekao je Samardžija za Srnu.

Miloš bi na moskovskoj klinici trebao da bude podvrgnut liječenju matičnim ćelijama.

– Ukupan proces liječenja, prema programu ljekara ruske klinike, treba da traje do dvije godine, s tim da bi prvi tretman trajao od 45 do 65 dana, a nakon toga bi ponovo trebalo odlaziti u Rusiju svaka tri do četiri mjeseca, gdje bi primao terapije – rekao je ranije Milošev otac Aleksandar Božović.

Za Miloševo liječenje u Moskvi bilo je neophodno prikupiti 62.598 evra, dok je dodatnih 15.000 hiljada evra potrebno izdvojiti za putne troškove porodice, kao i za angažman specijalnog aviona za medicinski transport.

U akcijama pomoći za Miloševo liječenje učestvovali su brojni građani Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i regiona, a jedan od organizatora brojnih humanitarnih akcija bila je i Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu.

Filter 2019