Sun. Aug 7, 2022
ћирилица /latinica

Marjanoviću 40 godina zatvora za ubistvo supruge

Izvor: Agencije

Viši sud u Beogradu donio je danas presudu kojom je Zoran Marjanović proglašen krivim za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović. Osuđen je na 40 godina zatvora i odmah će otići u Centralni zatvor.

Sud je izrekao prvostepenu presudu nakon više od šest godina od ubistva.

Pjevačica Jelena Marjanović  brutalno je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka u Borči, gdje je sa suprugom Zoranom i kćerkom došla kako bi trčala.

Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je u julu 2019. treću po redu optužnicu protiv njega za teško ubistvo.

Marjanović je optužen da je ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila i njihova maloljetna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip.

U završnoj riječi postupajući tužilac Nikola Uskoković je od suda tražio da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu za krivično djelo teško ubistvo od 40 godina, kao i da mu odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti.

Tužilaštvo je ocijenilo da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umišljajem ubio i to na svirep i podmukao način.

Sa druge strane, četiri advokata odbrane su u svojim završnim riječima osporavali navode tužilaštva i za svog branjenika tražili oslobađajuću presudu.

Marjanović se tada izjasnio da se pridružuje završnim riječima svojih advokata i da nema šta da doda.

Na presudu i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu koji će donijeti pravosnažnu presudu.

On je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno iznio svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

Marjanoviću je sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Zoran Marjanović je u sudu uz advokate Stefana Jokića i Nikolu Dumnića dočekao izricanje presude u pratnji devojke Zorice Mitrović, brata Miloša i sina Uroša.

Kako javlja Tanjugov reporter Marjanović se pred izricanje presude  sa svojim advokatima nalazio u jednom od kafića iza Palate pravde gdje je veliki broj fotoreportera pokušavao da ga fotografiše.

Filter 2019