Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /latinica

Lalović: Uredno vodosnabdijevanje, u toku obezbjeđenje dodatne količine vode

Izvor: Srna

Vodosnabdijevanje opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Trnovo je uredno, a radi se i na obezbjeđenju novih količina vode, izjavio je danas direktor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” iz Istočnog Sarajeva Ljubiša Lalović.

Lalović je rekao da radnici ovog preduzeća konstantno rade na obezbjeđenju dodatnih količina vode, ukazavši na kapitalni projekat kaptiranje izvorišta “Grapski mlini” u trnovskom naselju Kijevo.

On je podsjetio da su nedavno načelnici ove tri opštine sporazumno dogovorili način na koji će projekat “Grapski mlini” biti realizovan, te da se čekaju još neke saglasnosti za početak kaptiranja, a da su pripremni radovi u toku.

“Kapacitet `Grapskih mlina` je oko 30 litara u sekundi, pet troše stanovnici Kijeva, a 25 litara bi mogli da dovedemo u donji dio grada. To će nam obezbijediti uredno vodosnabdijevanje”, naglasio je Lalović.

Lalović je istakao i da se konstantno radi na kontroli potrošnje i zloupotreba vode, ističući da na sve načine rade kako bi obezbijedili uredno snabdijevanje.

Filter 2019