Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Kod Ljubuškog pronađena plantaža marihuane vrijedna milion KM

Foto: RTRS

Izvor: Srna

Plantaža marihuane, čija bi vrijednost u uličnoj prodaji bila veća od milion KM, pronađena je u mjestu Lipno kod Ljubuškog, a dva lica su uhapšena, potvrđeno je Srni iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona.

Uhapšena su lica čiji su inicijali R.A. /63/ i M.A. /21/ iz mjesta Vitina, a pronađen je zasad od 918 stabljika indijske konoplje.

Iz kantonalnog MUP-a je navedeno da je policija došla do operativnih saznanja o tome da se na području mjesta Lipno, na nepristupačnom terenu, nalazi zasađen veliki broj zelenih stabljika koje izgledom asociraju na indijsku konoplju.

– Na lokalitet na kojem su bili zasađene stabljike 15. jula oko 8.40 časova dolaze dvije muške osobe i odmah počinju sa sabiranjem stabljika, te ih policijski službenici Sektora kriminalističke policije i policijski službenici Specijalne policije lišavaju slobode. Utvrđeno je da se radi o osobama R.A. i M.A. iz mjesta Vitina – navedeno je u policijskom saopštenju.

Uhapšena lica su tokom kriminalističke obrade u cijelosti priznala počinjenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po kompletiranju predmeta protiv njih će biti upućen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Široki Brijeg.

Prilikom uviđaja povrijeđen je jedan policijski službenik, pa su zbog teško pristupačnog terena u njegovom izvlačenju pomogli pripadnici Gorske službe spasavanja.

Filter 2019