Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

Istočno Novo Sarajevo predstavljeno na Sajmu srpsko-slovenačke privrede

Izvor: Filter

U Ljubljani je danas održan Sajam srpsko-slovenačke privrede na kome su učestvovali i predstavnici opštine Istočno Novo Sarajevo.

Sajam organizuje Savez Srba Slovenije a poziv za učešće dobilo je nekoliko lokalnih zajednica iz Srbije.

Istočno Novo Sarajevo jedina je opština iz Republike Srpske koja je učestvovala na sajmu.

Predstavljanju opština prisustvovali su i predstavnici kompanija među kojima su bile i “Galens grupa”, “Gorenjska banka”, “Ekonomik”, “Amitas”.

“Zamjenik načelnika opštine Aleksandar Kostović predstavio je učesnicima sajma potencijale razvoja opštine, s akcentom na olakšice investitorima za pokretanje biznisa na području Istočnog Novog Sarajeva”, saopšteno je iz Opštine.

Navodi se da je Kostović istakao da ovakvi susreti privrednika iz više zemalja sa predstavnicima lokalnih zajednica doprinose razvoju privrede. Zahvalio se i čestitao predsjedniku Saveza Srba Slovenije Vladimiru Kokanoviću na odličnoj organizaciji sa željom da ovakvi susreti postanu tradicionalni.

Sajmu je prisustvovala i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Ona je poručila da je dinamična privredna saradnja ključ ekonomskog razvoja svih zemalja u okruženju.

Cvijanović je istakla da je privredna saradnja Republike Srpske sa Srbijom, kao i sa Slovenijom, svake godine sve uspješnija i sadržajnija, o čemu svjedoče svi relevantni podaci o obimu investicija i spoljnotrgovinskoj razmjeni.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Aleksandar Ljuboja održao je prezentaciju o privrednim potencijalima Republike Srpske.

Filter 2019