Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

Za šest mjeseci tri maloljetnika počinila krivična djela

Izvor: Srna

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo za šest mjeseci ove godine evidentirana su tri maloljetna izvršioca krivičnih djela, što je za dva izvršioca više nego u istom periodu prethodne godine.
Maloljetnici su izvršili dva krivična djela tjelesne povrede i jedno krivično djelo nasilničko ponašenje, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

S ciljem preventivnog djelovanja, pripadnici MUP-a Rpublike Srpske kontinuirano održavaju predavanja i druge aktivnosti čiji je cilj podizanje svijesti učenika osnovnih i srednjih škola u cijeloj Srpskoj o društvenoj neprihvatljivosti nasilničkog ponašanja i drugih prestupa, te negativnog ponašanja u virtuelnom svijetu.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo kažu da se maloljetnicima ukazuje kako na moralni aspekt neprihvatljivosti negativnog ponašanja, tako i na zakonsku odgovornost maloljetnika za učinjene prekršaje i krivična djela, te se poučavaju da policijski službenici djeluju na njihovoj zaštiti kada su u situaciji da su žrtve negativnog ponašanja.

Filter 2019