Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /latinica

Grad Istočno Sarajevo stipendira 50 studenata

Izvor: Filter

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić potpisao je ugovore o stipendiranju sa 50 studenata kojima su dodijeljene stipendije za školsku 2021/2022. godinu.

Na osnovu sporazuma o poslovnoj saradnji, odnosno, stimulativnim mjerama za upis na određene fakultete, stipendije je dobilo pet studenata Poljoprivrednog i dva studenta Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ćosić je naveo da se veliki broj mladih ljudi prijavio na javni poziv za stipendiranje, kako za prvi, tako i drugi i treći ciklus studija, te izrazio zadovoljstvo što je Gradska uprava u prilici da nastavi dobru praksu pružanja podrške studentima.

“Za stipendiranje studenata iz gradskog budžeta u ovoj godini biće izdvojeno oko 100.000 KM, a u idućoj godini taj iznos biće povećan za 10 do 15 odsto”, naveo je Ćosić i dodao da je prije nekoliko dana u Gradsku upravu i ustanove koje je osnovao grad na pripravnički staž primljeno devet mladih.

U svoje i ime studenata koji su potpisali ugovore zahvalila se Anđela Papaz, student Fakulteta političkih nauka, koja je rekla da ta sredstva studenti troše uglavnom za udžbenike, smještaj i druge potrebe.

Stipendije su, u skladu sa pravilnikom o dodjeli studentskih stipendija Grada Istočno Sarajevo, dobila i četiri učenika generacije srednjih škola u školskoj 2020/2021. godini.

Filter 2019