Sun. Aug 7, 2022
ћирилица /latinica

Gradonačelnik Beograda danas u posjeti opštini Sokolac

Izvor: RTRS

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić posjetiće danas opštinu Sokolac, što će biti njegova prva zvanična posjeta od kada je stupio na tu dužnost.

Predviđeno je da se Šapić sastane sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom, koji će ga upoznati o infrastrukturnim projektima od značaja za kulturni, sportski i društveni život Sokoca i romanijske regije, te o formiranju slobodne poslovne zone, najavljeno je iz kabineta načelnika sokolačke opštine.

Iz Opštinske uprave Sokolac su naveli da će Šapić posjetiti Vojničko spomen-groblje “Mali Zejtinlik” i manastir Svetog velikomučenika Georgija – Sokolica na Ravnoj Romaniji.

Šapić je rekao ranije da je cilj zvanične posjete Republici Srpskoj odavanje pošte srpskim borcima i civilima koji su život dali za slobodu i mir na ovim prostorima.

On je naveo da posjeta srpskoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj predstavlja i nastavak saradnje u brojnim oblastima između matice Srbije, i Republike Srpske, težnje ka miru i stabilnosti u regionu i očuvanje nacionalnog identiteta svih Srba.

Filter 2019