Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Velika policijska akcija u Sarajevu i Neumu, poznata imena uhapšenih

Izvor: Glas Srpske

Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo danas su na području Ilidže uhapsili tri osobe, a za nekima se i dalje traga. Takođe, vrše se pretresi na nekoliko lokacija u Sarajevu i Neumu.

Kako nezvanično saznaje portal Klix.ba, uhapšeni su Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić i Anel Sejfović. Takođe su uhapšene još četiri osobe u Sarajevu i Neumu.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbi Suda BiH.

Iz MUP-a su saopštili da u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine, provode akciju kodnog naziva “REZ” koja obuhvata lociranje i lišenje slobode određenih lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo.

Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza.

“Imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još uvijek u toku, ne možemo iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što možemo potvrditi da je slobode lišeno ukupno sedam lica, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK”, saopšteno je.

Uhapšeni se terete za više krivičnih djela, prenosi klix.ba.

Filter 2019