Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Šeranić i Sladoje o proširenju kapaciteta Doma za starija lica Istočno Sarajevo

Izvor: Filter

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je danas Dom za starija lica Istočno Sarajevo, gdje je razgovarao sa direktorom ove ustanove Miljanom Sladojem.

Kako je saopšteno iz ministarstva, jedna od tema razgovora bilo je uspješno poslovanje ove ustanove socijalne zaštite za smještaj korisnika, kao i planovi za unapređenje rada i poboljšanje uslova za pružanje usluga korisnicima.

“Tokom obilaska ustanove ministar Šeranić upoznao se i sa realizacijom projekta adaptacije i renoviranja kupatila za korisnike ustanove, što je investicija koju je u prethodnom periodu finansirala Vlada Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

Direktor Sladoje predstavio je i dosadašnje aktivnosti i dinamiku dalje realizacije planiranog proširenja kapaciteta Doma, a za koje su Vlada Republike Srpske i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite ranije dali saglasnost i odobrili sredstva. Cilj je da se i na ovaj način doprinese unapređenju kvaliteta usluga koje ova ustanova pruža starijim sugrađanima.

Ministar Šeranić potvrdio je opredijeljenost Ministarstva da pruži podršku ustanovi u realizaciji planova ka proširenju kapaciteta i usluga.

Filter 2019