Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

Crnogorci pobjednici turnira u uličnom basketu

Izvor: Srna

Pobjednik Turnira u uličnom basketu na Palama je ekipa “Dangerous” iz Crne Gore, koja će imati pravo učešća na Čelendžeru u Bordou.
Pobjednička ekipa osvojila je 3.000 KM, dok je drugoplasiranoj iz Litvanije pripala nagrada od 800 KM, a trećeplasiranoj iz Rusije 300 KM.

Ovaj turnir se nalazi na FIBA rang-listi i ima međunarodni karakter.

Nagrade i pehare dodijelio je načelnik opštine Pale Boško Jugović, koji je čestitao pobjednicima, navodeći da je turnir ponos lokalne zajednice i najljepša sportska manifestacija.

“Turnir u basketu je postao brend Pala, a ono što su organizatori uradili je kapitalno u oblasti sporta za ovu opštinu jer prisustvo osam ekipa iz inostranstva pokazuje koliko je bitan turnir”, rekao je Jugović.

Jugović je istakao da je turnir priznat u okruženju i sama činjenica da se nalazi na FIBA rang-listi dokazuje njegovu ozbiljnost, koja prevazilazi lokalne okvire.

Prema njegovim riječima, na sportskim terenima na Koranu će se sigurno igrati košarka i dalje, a opština Pale će se truditi u budućnosti da još više afirmiše ovaj turnir, jer su njegovi organizatori primjer kako se treba raditi.

Član pobjedničke ekipe Marko Jakovljević izjavio je da su, osim u vrhunskom basketu, uživali i u gostoprimstvu i podršci publike, te da očekuju odlične rezultate i u Francuskoj, gdje će dati svoj maksimum.

Predsjednik Udruženja “Tri na tri – više od igre” i organizator turnira Miroslav Kovač zahvalio je brojnim građanima koji su podržavali sjajan basket, a upravo zahvaljujući njima bio je spektakularan.

Kovač je dodao da je turnir u uličnom basketu jedan od najpopularnijih sportova u svijetu, te su imali 21 seniorsku ekipu iz BiH, Rusije, Litvanije, Španije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rumunije.

On je naveo da su organizovali takmičenje i za mlađe kategorije gdje je učestvovalo 11 juniorskih, osam kadetskih i sedam pionirskih ekipa, s ciljem da se mladi aktivnije bave sportom.

Kovač podsjeća da su od FIBE dobili status tirnira “Lajt kvest” /Lite quest/ i jedini su takav turnir u BiH, te zahvalio sponzorima opštini Pale i gradu Istočno Sarajevo.

Na turniru je odigrana i revijalna utakmica, na kojoj su učestvovala djeca iz Udruženja za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Sunce” sa Pala, kao i tradicionalno humanitarno šutiranje za tri poena.

Turnir u uličnom basketu na Palama počeo je u četvrtak, 23. juna, a završen je kasno sinoć.

Filter 2019