Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

U “Talent kampu” na Jahorini učestvovaće 350 učenika iz Srpske

Izvor: Srna

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom i Inovacionim centrom Banjaluka, a pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Željke Cvijanović, organizovaće od 6. do 8. juna na Jahorini “Talent kamp 2022”, koji će okupiti oko 350 učenika – pobjednika školskih i republičkih takmičenja iz svih krajeva Republike.

Ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić rekla je da je cilj “Talent kampa 2022” da promoviše mlade talente Srpske, te da će doprinijeti i popularizaciji učenja i kreiranja ambijenta u kojem se učenje i trud nagrađuju i prepoznaju od društva.

“Osnovci i srednjoškolci imaće priliku da na `Talent kampu`, predvođeni eminentnim stručnjacima iz Republike Srpske i Srbije, steknu nova iskustva i znanja kroz edukacije i upoznavanje predavača koji će im kroz primjer sopstvenog uspjeha dati još veću motivaciju da nastave sa razvojem svojih talenata i postizanjem odličnih rezultata”, navela je Trivićeva, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Trivićeva je napomenula da Ministarstvo prosvjete i kulture prepoznaje, njeguje i nagrađuje talentovanu djecu, koja predstavljaju veliki potencijal za bolju budućnost Srpske, što je u direktnoj vezi sa sprovođenjem ciljeva iz Strategije razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske za period 2022-2030. godine.

Projekat “Talent kamp 2022” obuhvata učenike od trećeg do devetog razreda i srednjoškolce koji su pobjednici takmičenja koja se održavaju tokom cijele školske godine u skladu sa nastavnim planom Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Bogat edukativno-zabavni program obuhvata zanimljiva predavanja i radionice iz različitih oblasti: književnosti, umjetnosti, informaciono-komunikacionih tehnologija, sporta, prirodnih nauka, kao i takmičenja, a za sve učesnike kampa planirana je dodjela diploma /medalja/.

Svečano otvaranje prvog “Talent kampa” planirano je za ponedjeljak, 6. jun, u 18.00 časova u hotelu “Termag”, a izjave za medije planirane su za 17.45 časova.

Medijskim ekipama biće obezbijeđen pres-centar u hotelu “Termag” za kontinuirano izvještavanje sa “Talent kampa”.

Filter 2019