Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Udruženje studenata “Žiroskop” nastavlja akciju finansiranja upisa najboljih budućih studenata

Izvor: Filter

Akcija „Podrška najboljim budućim mašincima“ nastavlja se i ove godine. Udruženje studenata Mašinskog fakulteta “Žiroskop” nagradiće pet najviše rangiranih na prijemnom ispitu sa 100KM koji će se održati 27.06.2022. godine.

Udruženje poziva sve privredne subjekte koji su zainteresovani za podsticaj studenata, kako bi se ova lista proširila na što više upisanih.


“Ova skromna nagrada od našeg udruženja nema za cilj finansijsku pomoć primarno. Troškovi upisa i studiranja na Mašinskom fakultetu Istočno Sarajevo su zanemarljivi u odnosu na druge slične institucije, s obzirom da studenti imaju priliku da steknu visok nivo stručnog znanja. Dokaz za to su naši studenti, koji su uvidjeli prednosti studiranja na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i ovakvim akcijama žele da skrenu pažnju mladim ljudima da nam se pridruže”, kažu iz ovog udruženja.

Na Mašinskom fakultetu Istočno Sarajevo postoji više od pet moderno opremljenih laboratorija u kojima se održavaju vježbe. Studenti imaju priliku da steknu širok spektar znanja koji im omogućava da se prilagode bilo kom poslovnom okruženju u našoj državi i inostranstvu. Potražnja za mašinskim inženjerima je sve veća, što bi pored zanimljivog sadržaja studija trebalo da predstavlja dodatnu motivaciju za upis ovog fakulteta.


“Spremni smo kao organizacija koja zastupa interese studenata da budemo otvoreni za svaki vid pomoći budućim kolegama koja bi olakšala njihov početak studiranja”, izjavio je Nikola Savčić, student četvrte godine i predsjednik udruženja studenata “Žiroskop”.


„Kada sam donosila odluku o upisu fakulteta bilo mi je bitno da imam mnogo opcija za zaposlenje po završetku studija. Mašinski fakultet u Istočnom Sarajevu bio je prilika za to, a uz to se nalazi u mjestu u kojem živim i troškovi studiranja su veoma mali. Tokom ove četiri godine mi je više puta potvrđeno da sam na pravom putu i da je znanje stečeno ovdje ulazna karta za poslove koji nam se nude već tokom studiranja, kroz praksu i stručne posjete.
Takođe, druženje i poznanstva koje sam stekla će ostati za cijeli život. Nastavni kadar je veoma otvoren za svaku vrstu stručne pomoći. Ovom prilikom bih kao redovan student pozvala sve mlade ljude koji su zainteresovani za tehničke nauke da upišu Mašinski fakultet u Istočnom Sarajevu”, izjavila je Nikolina Mijović, student četvrte godine.

Filter 2019