Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Tri decenije Crvenog krsta jubilej je i Srpske i svih njenih građana

Izvor: Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras na Palama da je obilježavanje 30 godina Crvenog krsta Srpske veliki jubilej ne samo ove humanitarne organizacije nego i cijele Republike Srpske i njenih građana.
Podsjećajući da mnoge institucije Srpske ove godine obilježavaju 30 godina postojanja, Cvijanovićeva je rekla da je Crveni krst Republike Srpske pokazao neraskidivu vezu sa institucijama i njihovim naporima da se pomogne ljudima kad god je to potrebno.

“Aktivizam koji oni pokazuju jeste aktivizam koji zaslužuje Republika Srpska – da imamo ovakvu jednu organizaciju i predane radnike, ljude velikog srca, plemenite koji ne gledaju na svoj lični komfor, nego svaki put kada je u pitanju neka nevolja, potreba ili bilo šta drugo da se nađu pri ruci onima kojima je to potrebno”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da Crveni krst Republike Srpske ima odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja Srpske i drugim republičkim, kao i lokalnim institucijama.

“Uvijek smo upućeni na njih i na njih se naslanjamo”, naglasila je predsjednik Srpske.

Čestitajući jubilej Crvenom krstu, Cvijanovićeva je zahvalila za mnoge zajedničke akcije ove humanitarne organizacije i institucija Srpske, uključujući i u vrijeme pandemije virusa korona kada je pružena pomoć najstarijoj populaciji, koja je obezbijeđena zaštitnim maskama i nekim drugim potrepštinama.

“Taj prvi aktivizam bio je nešto što je potom iniciralo mnogo drugih organizovanih akcija koje su slijedile primjer Crvenog krsta”, zaključila je Cvijanovićeva u izjavi medijima uoči svečane akademije povodom 30 godina Crvenog krsta Republike Srpske.

Filter 2019