Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Studenti iz Istočnog Sarajeva na stručnoj ekskurziji u Trebinju

Izvor: henatrebisnjici.com

U okviru dvodnevne stručne ekskurzije, profesori i studenti sa Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, danas su obišli Hidroelektranu „Trebinje 1“.

Profesorima i studentima treće i četvrte dobrodošlicu su poželjeli izvršni direktori Ilija Tamindžija i Milan Mitrović.

„Menadžment ‘Hidroelektrana na Trebišnjici’ je otvoren za saradnju sa akademskom zajednicom. Do sada smo realizovali mnogo značajnih projekata sa brojnim fakultetima iz zemlje i inostranstva. Uvijek nam je zadovoljstvo ugostiti mlade ljude sa tehničkih fakulteta, a koji će u budućnosti biti naše kolege. Oni su danas u razgovoru sa našim inženjerima imali priliku da jedan djelić teorijskog znanja primijene u praksi te da u potpunosti upoznaju rad Hidroelektrane ‘Trebinje 1’.“ – istakao je Ilija Tamindžija, izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove.

Milan Mitrović, izvršni direktor za upravljanje sistemom pozdravio je studente i profesore i istakao da mu je drago što se ova lijepa saradnja nastavlja.

„Svake dvije godine nam u stručnu posjetu dolaze studenti i profesori sa Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta iz Istočnog Sarajeva. Juče su se upoznali sa radom Termoelektrane „Gacko“, a danas sa radom naše hidroelektrane te sad budući mašinski i elektroinženjeri mogu uporediti sve sličnosti i razlike ova dva energetska giganta. Ova posjeta je samo jedna u nizu posjeta i osnovaca i srednjoškolaca i studenata, a koja je realizovana u prethodnih mjesec dana. I to će se nastaviti i u budućnosti.“ – dodao je Milan Mitrović, izvršni direktor za upravljanje sistemom.

U višečasovnom, vrlo detaljnom obilasku brane „Grančarevo“ studenti nisu krili oduševljenje te su ovu priliku i iskoristili da postave brojna pitanja, a naše kolege: Lazar Mrkonja dipl. inž. mašinstva te Milorad Mitrović, Vaso Božić i Marko Kujundžić, dipl. inženjeri elektrotehnike su se pokazali odličnim domaćinima. Sem izuzetne gostoljubivosti pokazali su i visok stepen stručnosti i profesionalizma.

 U ime Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta, direktorima Tamindžiji i Mitroviću, rukovodiocu HE „Trebinje 1“ Nikoli Tubiću te inženjerima i svim zaposlenima na „Grančarevu“, na srdačnom gostoprimstvu i višegodišnjoj saradnji, zahvalio se prof. Petar Matić.


Filter 2019