Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Raspisan konkurs za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama i udruženjima građana

Izvor: gradistocnosarajevo.net

Gradska uprava Istočno Sarajevo raspisuje konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim, neprofitnim organizacijama i udruženjima građana za projekte koji će tokom 2022. godine biti realizovani  na području grada Istočno Sarajevo.

Za ove namjene iz budžeta Grada Istočno Sarajevo izdvojeno je 35.000 KM,  a sredstva će biti dodjeljena za projekte iz oblasti koje Grad odredi kao prioritetne prema strateškim dokumentima.

Na javnom konkursu za raspodjelu sredstava pravo učešća imaju sva nevladina udruženja i fondacije registrovane u BiH, a sjedište imaju u Istočnom Sarajevu, i većinski dio aktivnosti realizuju na području grada.

Javni konkurs biće otvoren 28 dana od dana objavljivanja, a odluka o raspodjeli odobrenih sredstava budžeta Grada Istočno Sarajevo za 2022. godinu za projekte nevladinih, neprofitnih organizacija i udruženja građana biće objavljena na web stranici Grada Istočno Sarajevo.Javni-konkurs-za-dodjelu-sredstava-NVO-1Preuzmi

Prijavne obrasce za Javni konkurs možete preuzeti u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti Grada, ili na veb stranici Grada Istočno Sarajevo.

Svi zainteresovani predstavnici nevladinih i neprofitnih organizacija i udruženja građana dužni su da preuzmu i popune sljedeće obrasce:

  1.  OBRAZAC ZA ADMINISTRATIVNE PODATKE O APLIKANTU možete preuzeti OVDJE.
  2. OBRAZAC LISTE ZA PROVJERU možete preuzeti OVDJE
  3. OBRAZAC MATRICE LOGIČKOG OKVIRA možete preuzeti OVDJE.
  4. OBRAZAC FINANSIJSKE IDENTIFIKACIONE FORME možete preuzeti OVDJE.
  5. OBRAZAC PROJEKTNOG PRIJEDLOGA možete preuzeti OVDJE.
  6. OBRAZAC ZA PREGLED BUDŽETA PRORAČUNA možete preuzeti OVDJE.
  7. OBRAZAC ZA PLAN AKTIVNOSTI I PROMOCIJE možete preuzeti OVDJE.
Filter 2019