Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Predstavljeni rezultati analize rizika od zagađenog vazduha

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je danas da analiza o rizicima u vezi sa zagađenjem vazduha i zaštite životne sredine ukazuje i na rizike od uništavanja šuma, kao i na opasnosti od poplava i klizišta na području Istočnog Sarajeva i Kantona Sarajevo.

Rezultate analize predstavili su predstavnici Svjetske banke u BiH, a pored svega obuhvata i stanje u oblasti javnog transporta i urbanog planiranja.

„Na bazi te analize mi treba da im damo odgovore koje oblasti su nam interesantne da bi se formirali uslovi za eventualne nove projekte koji bi podržala Svjetska banka. Projekti bi bili finansirani putem kredita ili kombinacijom kredita i donatorskih sredstava“, pojasnio je Ćosić.

Ćosić se danas u Istočnom Sarajevu sastao i sa ambasadorom Italije u BiH Markom Di Ruizom, sa kojim je razgovarao o prisutnosti italijanskih preduzeća u BiH i Republici Srpskoj.

„Oko 120 italijanskih preduzeća udruženo je u Asocijaciju italijanskih preduzeća u BiH. U septembru će u Banjaluci biti održan jedan značajan događaj, na kojem će predstavnici grada Istočno Sarajevo učestvovati i pokušati da utiču da neka od tih preduzeća otvore svoja predstavništva na području grada“, rekao je Ćosić.

Ćosić je naveo i da je sa Di Ruizom razgovarao i saradnji u oblasti obrazovanja i kulture.

Filter 2019