Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Policijska službenica DKPT BiH uspješno završila obuku za instruktoricu gađanja

Izvor: udruzenjemps.ba

U periodu od 23.05. do 10.06.2022. godine, u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru održana je trosedmična obuka za instruktore/ice “Rukovanje vatrenim oružjem i vještina gađanja” kojoj je prisustvovalo deset policijskih službenika/ca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Među polaznicima obuke bila je i jedna žena, policijska službenica Milica Nikolić, koja je uspješno savladala sve predviđene vježbe i stekla diplomu Instruktorice.

Prema nastavnom planu i programu, polaznici/e su kroz teoriju, a ponajviše praksu, usavršili znanja, vještine i kompetencije za planiranje, provođenje, evidentiranje i ocjenjivanje ostvarenih rezultata tokom izvođenja bojevoga gađanja, koja znanja će koristiti u svom daljem radu.

Milica Nikolić je raspoređena na poslove policijske službenice u Jedinici za intervencije i podršku i članica je Udruženja “Mreža policijskih službenica”. Budući da su žene svugdje u svijetu, pa tako i u Bosni i Hercegovini, prava rijetkost u jedinicama za podršku, ona svaki dan svojim primjerom i profesionalnim nastupom ruši stereotipe i predrasude o ženama u policiji te pokazuje da su žene vrijedan potencijal u policijskom radu uopšte i da mogu obavljati sve policijske poslove i zadatke, pa tako i one najizazovnije.

Udruženje “Mreža policijskih službenica” nastoji promovisati uspješne žene u policiji i prikazati građanima i široj javnosti da žene mogu obavljati najraznovrsnije policijske poslove i zadatke i da su neophodne za efikasan rad policije. Na taj način želimo hrabriti mlade djevojke i žene da se prijavljuju na javne oglase za prijem u policijske strukture gdje mogu imati uspješnu karijeru i doprinijeti sigurnosti našeg društva.

Filter 2019