Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Pokušaj ubistva u Palama

Izvor: Filter

Policijski službenici Policijske stanice Pale uhapsili su lice inicijala S.L. iz Pala, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Ubistvo“ u  vezi sa članom 22. KZ RS „Pokušaj“.

S.L. se sumnjiči da je 13. juna oko 01,00 čas, u ugostiteljskom objektu u ulici Serdar Janka Vukotića u Palama upotrebom hladnog oružja – noža nanio tjelesne povrede u predjelu stomaka i leđa licu B.M. iz Pala.

Povrijeđeni je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Pale hospitalizovan u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu.

Nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta policijski službenici pronašli su vatreno oružje-pištolj, koje pripada oštećenom B.M.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo policijski službenici izvršili su pretresi kuće, stana i pomoćnih objekata koje koriste navedena lica, kojom prilikom je u stanu koje koristi B.M. pronađeno 94 komada metaka kalibra 9 mm”, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Lice S.L. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu na dalje postupanje, dok će protiv B.M. tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Filter 2019