Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Oduzeta veća količina drvnih sortimenata

Izvor: Srna

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su, u okviru akcije „Šuma 2022“, na više lokacija pronašli i privremeno oduzeli oko 50 metara kubnih oble i oko osam metara rezane građe, dok su prilikom kontrole transporta oduzeta 32 metra kubna celuloznog drveta.

Oduzeti drvni sortimenti su, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, predati Šumskom gazdinstvu „Romanija“ do okončanja postupka, saopšteno je iz Policijske uprave.

Tokom jučerašnje akcije, policija je izvršila pregled više postrojenja za primarnu preradu drvnih sortimenata i kontrolu nelegalne sječe i transporta oble i rezane građe bez prateće dokumentacije, s ciljem sprečavanja krađe šume i gotovih sortimenata.

U proteklih šest mjeseci pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su u više navrata izvršili privremeno oduzimanje drvnih sortimenata za koje fizička i pravna lica nisu posjedovala odgovarajuću dokumentaciju.

Iz policije navode da će i u narednom periodu sprovoditi preventivne i represivne mjere i radnje radi sprečavanja ilegalne sječe šume i vršenja krivičnih djela na štetu šumskih gazdinstava na području odgovornosti Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Filter 2019