Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Obilježeno 30 godina od osnivanja Osmog odreda Specijalne brigade policije

Izvor: Srna

Predstavnici Udruženja boraca Osmog odreda Specijalne brigade policije Ilidža Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske obilježili su danas u Istočnom Sarajevu 30 godina od formiranja ove jedinice.
Parastos za poginule pripadnike Osmog odreda služen je u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, a nakon toga su položeni vijenci na spomen-obilježje ispred Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo.

Ratni zamjenik komandanta Osmog odreda Specijalne brigade policije Ilidža Duško Tešić izjavio je da je jedinica učestvovala u odbrani Istočne Ilidže, Hercegovine, preko Treskavice, Majevice, cijelog Podrinja do Krajine.

“Odred je imao ratni put za respekt. Danas smo se okupili da odamo počast i poklonimo se sjenima naših 18 poginulih boraca i 20 koji su vrlo mladi umrli, mnogi od posljedica tog rata”, rekao je Tešić novinarima.

Tešić, koji je i predsjednik Udruženja boraca Osmog odreda Specijalne brigade policije Ilidža MUP-a Republike Srpske, istakao je da je ovo prilika i da se pokaže sabornost i pozove na jednistvo svih iz boračkog korpusa Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja Trećeg odreda Hercegovine Dejan Bodiroga rekao je da su pripadnici ovog odreda i Osmog odreda Specijalne brigade policije Ilidža često u ratu zajedno imali sadejstva.

“Uvijek nam je bilo drago da se vidimo kao i danas, te da se podsjetimo na vremena kada smo mladost žrtvovali za stvaranje Republike Srpske”, istakao je Bodiroga.

Filter 2019