Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Na “Termag Čelendž” trci učestvovalo 180 takmičara

Izvor: Srna

Na Jahorini je danas održana osma trejl “Termag čelendž trka” na kojoj je nastupilo 180 takmičara, a cilj ove sportske manifestacije je promovisanje zdravog načina života i ljetne turističke sezone na ovoj planini.

Učesnici iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Češke i SAD u muškoj i ženskoj konkurenciji takmičili su se na dvije kružne staze u dužini od 15 i 25 kilometra.

Pobjednici Plave staze, čija je dužina 15 kilometara, u ženskoj konkurenciji je Irma Kristić, a u muškoj Aleksa Vuković.

Pobjednici Crvene staze, čija je dužina 25 kilometara, u ženskoj konkurenciji je Amila Štaljo, a u muškoj konkurenciji Neven Cicović.

Za bezbjednost svih učesnika brinulo se osoblje trke koje je bilo raspoređeno na stazama, a bili su prisutni i pripadnici policije koji su obezbjeđivali trku, kao i ekipa Hitne pomoći, saopšteno je iz hotela “Termag”, koji je organizator takmičenja sa “PST timom”.

Marketing menadžer hotela “Temag” Nemanja Vučetić istakao je da ova trka budi sve više interesovanja i u zemlji u regionu, što se odražava na broj gostiju kako u hotelima tako i na Jahorini, što i jeste cilj ovakvih događaja.

On je dodao da osim dosta takmičara, sportski događaji kao ovaj privlače i vodeće kompanije, a posebnu zahvalnost duguju Turističkoj organizaciji grada Istočno Sarajevo na zajedničkim naporima da se održi trka i želji da Jahorinu u što boljem svijelu predstave gostima.

Direktor trke Milan Đapić je istakao da je svih 180 učesnika uspješno završilo trku i nije bilo nikakvih povreda, što je organizatorima veoma važno.

“Ovo je sjajan događaj i koristim priliku da već najavim još bolje izdanje `Termag čelendž trke` za narednu godinu i pozivam sve ljubitelje sporta, aktivnog života i prirode da nam se pridruže da zajedno uživamo u čarima koje nam Jahorina nesebično pruža”, istakao je Đapić.

Filter 2019