Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

На Тврдимићима отворена ликовна колонија “Бели вук”

Извор: Срна

Отварањем четврте Ликовне колоније “Бели вук” у амфитеатру на Тврдимићима, на којој ће прилику да стварају нова дјела имати осам умјетника из Србије и Републике Српске, званично је почела традиционална манифестација “Принципови дани” у Источном Новом Сарајеву.

Отварајући овогодишњу Ликовну колонију директор Kултурног центра Источно Ново Сарајево Младен Јанковић истакао је да му је част што води институцију која организује један овакав умјетнички догађај зборног карактера.

Један од организатора колоније Милош Поповић рекао је новинарима да су учесници дошли из Новог Сада, Kрагујевца, Београда, Вишеграда, Билеће, Требиња и Источног Сарајева, те да се из године у годину труде да ову манифестацију подигну на један виши ниво.

Душан Недов Продана из Жабља код Новог Сада, који по трећи пут учествује на овој колонији, нагласио је да је редован учесник јер се дивно осјећа међу својим народом, као и да су Тврдимићи предивно мјесто које инспирише умјетника.

Продана је подсјетио да је прошле године насликао портрет легендарног ратног хирурга Миодрага Лазића, а да је ове планирао да то буду портрети светог Петра Зимоњића и великог српског књижевника Моме Kапора.

Он је додао да се сваке године труди да наслика портрете који неће пасти у запећак.

Радови који су настали на овогодишњој Ликовној колонији “Бели вук” биће представљени у понеђељак, 27. јуна, у Kултурном центру Источно Ново Сарајево са почетком у 19.00 часова.

Filter 2019