Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Nastavak akcije zbog pokušaja ubistva na Ilidži: Arsenal oružja pronađen i u opštini Centar

Izvor: Glas Srpske

Sarajevska policija je juče provela akciju na Ilidži u kojoj su zaplijenili veću količinu oružja i uhapsili više osoba zbog sumnje na krivična djela ubistvo, pokušaj ubistva i izazivanje opšte opasnosti. Aktivnosti su nastavljene danas, a u Opštini Centar pronađeno je još oružja.

Nastavljajući aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela izvršenih na području Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo operativnim radom na terenu došli su do saznanju da se u stanu koji koristi K.D. iz Sarajeva nalazi veća količina vatrenog oružja i municije.

Policijski službenici su od dežurnog sudije Opštinskog suda u Sarajevu pribavili naredbu za pretresanje kuće i pratećih objekata koje koristi pomenuta osoba na području Opštine Centar Sarajevo.

Pronađeni su i oduzeti samostrijel sa optičkim nišanom, 1.177 komada metaka raznog kalibra, 42 komada metalnih cijevi-dijelova pištolja, kundak za pušku, te pištolj bez obilježja i pripadajuće cijevi i okvira.

Pronađeno je i osam komada okvira za pištolj, okvir za automat “šmajser”, okvir za “PASP”, dva para drvenih obloga za rukohvat pištolja, četiri pribora za čišćenje oružja, puška “pumparica”, kao i registarska tablica za kojom je Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala potragu.

Za K.D. je zbog postojanja osnova sumnje da je isti počinio krivično djelo raspisana operativna potraga obzirom na to da nije zatečen na adresi stanovanja.

O svim preduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te se nastavljaju dalje aktivnosti u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela, kao i lociranja i pronalaska osumnjjičenog lica.

Juče su, nakon pokušaja ubistva na štetu E.H., policijski službenici izvršili akciju u kojoj su oduzeli veću količinu oružja, a zbog sumnje na pokušaj ubistva privedeno je više osoba, prenosi klix.ba

Filter 2019