Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Mitropolit Hrizostom: Razvijati Istočno Sarajevo i materijalno i duhovno

Izvor: Srna

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom poručio je na Spasovdan da nekadašnje Srpsko, a danas Istočno Sarajevo treba da živi, ne samo graditeljski, nego i duhovno, a da njegovi građani uzrastaju kao ljudska i religijska bića.

“Najvažnije je da je što će oni koji dolaze poslije nas nastaviti da slave Boga, kao što su to radili slavni Nemanjići, ponos srpskog roda, od Kosova do Jerusalima, pa sve do Dalmacije i Soluna, što nam govori o našoj slavnoj istoriji”, rekao je vladika Hrizostom u prigodnoj besjedi, nakon molebana i uoči litije ulicama grada, kojoj je prisustvao veliki broj vjernika.

Prema riječima mitropolita, srpski narod ne može da živi bez svojih svetinja, kao što čovjek ne može da živi bez vode i vazduha.

“Crkva je zajednička kuća svih nas, a hram Božiji je dom svakog vjerujućeg naroda”, istakao je mitropolit Hrizostom, povodom Spasovdana, krsne slave opštine Istočno Novo Sarajevo.

Mitropolit Hrizostom čestitao je današnji praznik Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdan i Banjaluci, Beogradu, Nevesinju, kao i Moskvi.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je izuzetno zadovoljan nizom manifestacija kojim je opština Istočno Novo Sarajevo sa svojim građanima na veličanstven način proslavila krsnu slavu.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da je proslava Spasovdana još jedan u nizu manifestacija kojima ova opština gaji kulturu sjećanja.

On je izrazio zadaoljstvo činjenicom da će na Trgu Srbija biti igrađen novi saborni hram, kao mjesto okupljanja pravoslavih vjernika sa ovog područja.

Filter 2019