Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

“Istočna alternativa” organizovala akciju darivanja krvi

Izvor: Srna

Članovi Udruženja građana “Istočna alternativa”, Odbor Sarajevsko-romanijske regije, danas su povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi u Istočnom Sarajevu organizovali akciju darovanja ove dragocjene tečnosti.

Predstavnik Regionalnog odbora ovog udruženja Slobodan Milošević rekao je novinarima da su nadležne institucije obavijestili da su spremni da slične akcije organizuju i u narednom periodu kada se za to ukaže potreba.

“Spremni smo i da, ako bude bilo potrebno, određene doze krvi pošaljemo i našoj ruskoj braći. Mi na taj način želimo da pomognemo spasavanju života, za razliku od Zapada koji tamo samo šalje naoružanje i novac. Mi jednim humanim gestom želimo poslati poruku mira, iz želju da se sukobi što prije okončaju”, poručio je Milošević.

Šef Službe za transfuziju Istočno Sarajevo Jelena Stojanović Lukić zahvalila je Udruženju građana “Istočna alternativa” što su na današnji dan odlučili da pomognu prikupljanju svježih doza krvi, koje su uvijek potrebne, ali i istaknu značaj dobrovoljnog darivanja i činjenice da je to jedini lijek koji se ne može napraviti.

“Ova akcija nam je posebno značajna jer nam je potrebno negativnih krvnih grupa, koje su rjeđe, a broj pacijenata sa ovakvim krvnim grupama je u porastu”, navela je Lukićeva.

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije Gospava Pejić izrazila je zadovoljstvo što se na današnju akciju odazvao značajan broj davalaca, te što je zabilježen veći broj lica koji su prvi put darovala krv.

Pejićeva je podsjetila da ovo udruženja broji više od 5.000 članova, a da su prošle godine imali više od 2.800 aktivnih davalaca.

“Ono što je ponos Sarajevsko-romanijske regije je to što imamo mnogo mladih koji su aktivni. Mislim da je ovo udruženje jedno od najmlađih u Republici Srpskoj, pa čak i u regionu”, naglasila je Pejićeva.

Filter 2019