Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Vrtić “Patrijarh Pavle” priredbom ispraća djecu u školske klupe

Izvor: Srna

Djeca iz vrtića “Patrijarh Pavle” u Istočnom Sarajevu večeras su sa roditeljima i posjetiocima priredili priredbu na kojoj su pokazali samo dio onoga što su sa vaspitačima uspjeli da nauče i dokažu da su spremni da sjednu u školske klupe.

Uz slogan “Srećno školarci” pedagog Maja Pandurević rekla je da je ovo peta generacija koju vrtić “Patrijarh Pavle” ispraća u školske klupe.

Ona je mališanima poželjela puno sreće, uspjeha i zdravlja, uz želju da ovaj vrtić i njegove vaspitače pamte kroz cijeli život i školovanje.

Mališani su zaigrali i zapjevali pjesmu “Bora iz susjednog šora”, dok su Una, Marko i Aljoša recitovali prigodne pjesmice o tome šta znači biti đak prvak.

Uz prigodan ples i pjesmu “Kad moje oči čuju muziku na struju”, na svoj način su se veselili mališani kojima prva slova, pjesmice i računanje sigurno neće biti strani.

O lijepom ponašanju su recitovali Petra i Andrea, a Lea i Katarina su govorile o dječijim pravima.

Uz poruku “Mi smo nama najvažniji”, Petar i Andrea su govorili o drugarstvu koje se, kako su dječijim glasićima istakli, uči od malih nogu.

Vaspitačica Tanja Mršić je roditeljima poručila da se dramski segment posebno njeguje pa su ovi mališani izveli dječiju malu dramu – “Tri lale i tri leptira”.

“Nadam se da će ovaj vrtić pamtiti po najljepšim uspomenama”, rekla je vaspitačica Tanja i podijelila im diplome.

Druženje je propraćeno uz osmijeh i veliki aplauz svih onih koji su imali prilike da uživaju u svemu onome što su raspjevana i razigrana djeca pokazala.

Filter 2019