Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Vladan Gavrilović učenik generacije OŠ “Petar Petrović Njegoš”

Izvor: Filter

Učenik generacije školske 2021/2022. OŠ “Petar Petrović Njegoš” Istočna Ilidža je Vladan Gavrilović.

Vladan je rođen je 27.07.2007. godine. Osnovnu školu završio je kao nosilac diplome „Vuk Karadžić“ i posebnih diploma iz matematike, fizike i informatike.

Pored redovnog školovanja pohađao je i Osnovnu muzičku školu. Takođe, osvajao je mnoge medalje na međunarodnim, internacionalnim, republičkim i državnim takmičenjima kao član Karate Kluba “Igman”.

U osnovnoj školi postiže značajne rezultate na takmičenjima iz prirodnih nauka. Pored informatike i fizike, diplome je redao i iz matematike, istorije i pravoslavne vjeronauke kao i vannastavnim aktivnostima.

Vjeronauka:

  1. razred: 2. mjesto na školskom takmičenju i 2. mjesto na opštinskom takmičenju

Istorija:

  1. razred: 1. mjesto na školskom i 2. mjesto na opštinskom takmičenju

Fizika:

  1. razred: 1. mjesto na školskom takmičenju, 1. mjesto na opštinskom takmičenju i zbog epidemiološke situacije dalja takmičenja su otkazana.
  2. razred: 1. mjesto na školskom takmičenju, 1. mjesto na opštinskom takmičenju, 1. mjesto na regionalnom takmičenju i 5. mjesto na republičkom takmičenju
  3. razred: 1. mjesto na školskom takmičenju, 1. mjesto na opštinskom takmičenju, 1. mjesto na regionalnom takmičenju.

Informatika:

  1. razred: 1. mjesto na školskom takmičenju, 1. mjesto na opštinskom takmičenju, 1. mjesto na regionalnom takmičenju i učešće na republičkom takmičenju.
  2. razred: 1. mjesto na školskom takmičenju, 1. mjesto na opštinskom takmičenju, 1. mjesto na regionalnom takmičenju i 5. mjesto na republičkom takmičenju.

Matematika

  1. razred: 2. mjesto na školskom takmičenu i 2. mjesto na opštinskom takmičenju
  2. razred: 1. mjesto na školskom takmičenu i 1. mjesto na opštinskom takmičenju
  3. razred: 1. mjesto na školskom takmičenu i 2. mjesto na opštinskom takmičenju

Ove školske godine osvojio je 1. mjesto na Svetosavskom takmičenju iz matematike, koje je odražano na Filozofskom fakultetu na Palama.

Pored takmičenja u osnovnoj školi koju je završio kao nosilac Vukove diplome, nastupao je i u muzičkoj školi, gdje je osvojio dvije druge nagrade na republčkom takmičenju, disciplina gitara.

Filter 2019