Арлов захвалио породицама на Сокоцу које ће угостити дјецу са Космета

Извор: Срна

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов захвалио је данас руководству општине Соколац, Основној школи, а посебно породицама које ће ове године први пут учестовати у пројекту “Спојимо дјецу Косва и Метохије и Републике Српске”.

Он је након састанка са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом, директором Основне школе Ђорђем Рајићем и породицама које ће примити дјецу са Космета, рекао да ће од 25. јуна до 2. јула код својих вршњака на Сокоцу боравити 46 дјеце из села Партеш и Пасјане.

Арлов је изразио задовољство што ће дјеца са Космета моћи да осјете гостопримство људи на Сокоцу.

Он је навео да је циљ овог пројекта да се помогне Србима на Космету и њиховој дјеци како би знали да нису сами, истичући да је то жеља свих људи у Републици Срспкој.

– Циљ овог пројекта да помогнемо српском народу и другој дјеци да знају да нису сами а уједно нам је циљ да сви знају да желимо и даћемо подржати све који се заложе да сви људи који живе на Косову и Метохији, не само Срби него и Албанци да се створи један мир нормалног живота на том подручју – рекао је Арлов.

Бјелица је рекао новинарима да Соколац има веома добре односе са општинама са Космета и да је са општином Гораждевац братимљен, те да учествује у различитим акцијама, као што су помоћ у обнови храмова, подршка Пећкој Патријаршији, Дечанима, обнова манастира Светих архангела у Призрену и осталих манастира.

Он је изразио задовољство данашњим састанком са породицама које су одлучиле да угосте 46 дјеце, на коме се показало да је ова активност проведена без проблема и захвалио руководству Основне школе “Соколац”.

Рајић је истакао да су хуманост и саосјећање универзалне људске вриједности које његују и чему уче дјецу у основним школама.

– Да радимо добар посао потврђује се из године у годину јер наша школа учествује у свим хуманитарним акцијама које су до сада реализоване када је у питању прикупљање новца или слаткиша за дјецу на Космету – навео је Рајић.

Он је подсјетио да је ова школа двије године заредом прикупила највише средстава у цијелој Републици Срспкој, на шта су изузетно поносни.

Рајић је рекао да школа први пут учествује у пројекту “Спојимо дјецу Косва и Метохије и Републике Српске”, те изразио наду да ће Соколац имати прилику да ову дјецу угости и наредних година.

Десетим јубиларним пројектом биће обухваћено око 600 дјеце, наставника, дјеце и младих са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља из Удружења родитеља “Подржи ме” са Косова и Метохије и један аутобус српске дјеце из Глине са Баније.

Ове године дјеца са подручја цијелог Космета биће смјештена седам дана у 450 породица својих вршњака широм Републике Српске, и то из Приједора, Бањалуке, Градишке, Прњавора, Челинца, Брода, Шамца, Пелагићева, Добоја, Бијељине, Сокоца, Источног Новог Сарајева и Требиња.

Filter 2019