Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

Jahorina: Od 16. do 18. maja konferencija “Vodovodni i kanalizacioni sistemi”

Izvor: Srna

Na Jahorini će od 16. do 18. maja biti održana konferencija “Vodovodni i kanalizacioni sistemi” u organizaciji Udruženja “Vodovodi Republike Srpske” i Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo iz Beograda.
Svečano otvaranje konferencije predviđeno je za ponedjeljak, 16. maja u 9.30 časova u hotelu “Termag”, saopšteno je iz Udruženja “Vodovodi Republike Srpske”.

Prva tema skupa posvećena je reformi sektora javnih vodnih usluga, a u uvodnoj prezentaciji biće riječi o programu unapređenja vodnih usluga u Republici Srpskoj.

Na panelu će biti vođena diskusija o temi “Problemi u sektoru, iskustva iz regiona, ciljevi reforme, mogućnosti i rokovi za dostizanje”.

Druga tema posvećena je diskusiji o procesu istraživanja razvoja i poboljšanja poslovnog plana – pokazateljima uspješnosti vodovodnih preduzeća, dok je treća tema “Vodovodni i kanalizacioni sistemi”.

Drugi dan konferencije trebalo bi da započne analizom bezbjednosti i kvaliteta vode za piće, što predviđa raspravu o kvalitetu i kontroli vode za piće u vodovodnim sistemima i bezbjednom snabdijevanju vodom za piće.

U srijedu, 18. maja, učesnici konferencije trebalo bi da donesu zaključke sa skupa.

Filter 2019