Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Uručene donacije Bolnici “Srbija” i Domu za starija lica

Izvor: Srna

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač uručila je danas Pedijatrijskom odjeljenju Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu pakete za bebe rođene u Nedjelji Crvenog krsta, bolničkim odjeljenjima pidžame i posteljinu, a korisnicima Doma za starija lica prehrambene i pakete sa sredstvima za higijenu.
Kovačeva je rekla novinarima da je u toku mnogo aktivnosti koje gradske i opštinske organizacije organizuju povodom Nedjelje Crvenog krsta, koja se obilježava od 8. do 15. maja.

“Ove nedjelje biće dijeljeni paketi za ugožene višečlane porodice, u toku je konkurs za najbolje likovne i literalne radove na temu 30 godina stazama humanosti, koji je naš ovogodošnji moto”, rekla je Kovačeva.

Ona je najavila da će 28. maja na Palama biti održano Republičko takmičenje ekipa iz prve pomoći.

“To je jedna veoma značajna aktivnost za Crveni krst i cjelokupnu populaciju jer, znati pružiti prvu pomoć u trenutku kada je ona potrebna, mnogo znači u spasavanju ljudskih života”, istakla je Kovačeva.

Ona je posjetila i Dom za starija lica i korisnicima uručila pakete hrane, sredstva za dezinfekciju i sredstva za ličnu higijenu.

“Za sve domove za stara lica u Srpskoj odvojili smo određenu pomoć u skladu sa našim mogućnostima”, rekla je Kovačeva.

Ona je najavila da će do kraja maja, osim gerijatrijskih domova, posjetiti zavode za djecu ometenu u razvoju u Prijedoru, Višegradu i Derventi, te Psihijatrijsku bolnicu na Sokocu.

Zahvalivši na uručenoj donaciji, direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija rekao je da je to jedna od kontinuiranih aktivnosti Republičke organizacije Crvenog krsta, koja redovno pomaže bolnicu potrepštinama koje su im potrebne tokom godine.

Istakavši da je ta humana organizacija uvijek spremna da pomogne, Šešlija im je čestitao Dan Crvenog krsta, kao i 30 godina njihovog postojanja i rada.

Govoreći o stanju oboljelih od virusa korona, direktor Bolnice “Srbija je naveo da imaju dva pacijenta na Infektivnom odjeljenju, ali da su nakon pandemije evidentne gužve za druge redovne usluge bolnice.

“Vjerovatno je naše stanovništvo tokom pandemije rjeđe dolazilo zbog pregleda u ovu ustanovu, tako da sada radimo u punom kapacitetu i pokušavamo da listu čekanja svedemo na minimum”, rekao je Šešlija.

Direktor Doma za starija lica Istočno Sarajevo Miljan Sladoje ukazao je na veoma korektnu saradnju sa Crvenim krstom, koji ove godine slavi 30 godina postojanja.

Sladoje je podsjetio da ta ustanova, koja je zbog virusa korona još djelimično zatvorena, ima 125 korisnika koji, kako je rekao, imaju sve što im je neophodno za normalan život.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com