Fri. Aug 12, 2022
ћирилица /латиница

Соколачка екипа најбоља на регионалном такмичењу у пружању прве помоћи

Извор: Срна

Екипа подмлатка Црвеног крста општине Соколац освојила је прво мјесто на јучерашњем регионалном такмичењу у пружању прве помоћи, друго мјесто је освојила екипа са Пала, а треће екипа из Источног Новог Сарајева.

Организатори су рекли Срни да је прво мјесто припало екипи Црвеног крста Соколац и у конкуренцији омладине, друго мјесто у истој конкуренцији припало је екипи општине Рогатица, а треће екипи са Пала.

Секретар Градске организације Црвеног крста Источно Сарајево Милан Симанић навео је новинарима да је Организација Црвеног крста општине Соколац била домаћин 25. регионалног такмичења у пружању прве помоћи, на којем је учестовало осам екипа у категоријама подмладак и омладина.

Симанић је изразио захвалност Црвеном крсту општине Соколац, који је био успјешан домаћин након шест година паузе у раду и двије године паузе због ковида.

“Веома смо срећни јер је ово једно од најљепших такмичења које спроводи Црвени крст Републике Српске”, нагласио је Симанић и додао да ова хуманитарна организација организује и такмичење “Мисли-мине” и “Познавање покрета Црвеног крста”.

Он је истакао да првопласирана екипа стиче право учешћа на републичком такмичењу које ће бити одржано 28. маја на Палама.

Filter 2019