Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Sokolac: Zloupotrebom službenog položaja oštetio javno preduzeće

Izvor: Filter

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv D.T. iz Sokoca, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 315. KZ RS.

“Lice se sumnjiči da u vremenskom periodu od 2017. do  2021. godine nije izvršio svoju službenu dužnost u svojstvu direktora javnog preduzeća u Sokocu, tako što je zaključivanjem ugovora sa određenim pravnim licima izvršio nabavku i kupovinu robe i usluga, za javno preduzeće,  bez sprovođenja potrebnog postupka u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH”, navode iz Policijske uprave.

Takođe, D.T. se sumnjiči da je iskoristio službeni polažaj tako što je izvršio kupovinu opreme i mašina i koristio usluge za njihovo održavanje, a da one nisu knjigovodstveno evidentirane, niti se nalaze u javnom preduzeću.

“D.T. se još sumnjiči da je u navedenom periodu izvršio trošenje sredstava javnog preduzeća bez donošenja odluke o visini iznosa i načinu trošenja sredstava”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je D.T. opisanim radnjama pravnim licima pribavio ukupnu korist u iznosu od 1.217.440,52 KM, nanijevši štetu javnom preuzeću u iznosu od 46.371,93 KM. 

Filter 2019