Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Program Spasovdanskih svečanosti

Izvor: Filter

Povodom Dana i krsne slave opštine Istočno Novo Sarajevo Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdana i obilježavanja tridesetogodišnjice od nastanka opštine Istočno Novo Sarajevo, 30. maja izložbom i dodjelom nagrada za foto konkurs “INSpiracija” počinju ovogodišnje Spasovdanske svečanosti. Izložba će biti otvorena u 19.00 časova u prostorijama Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi DDK Sarajevsko-romanijske regije je planirana za 01. jun u novoj sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije od 8.00 do 15.00 časova.

Kasnije tog dana u 17.00 časova biće večernje bogosluženje u Hramu Sv. Varnave Ispovjednika na Vranješu.

Svečana Spasovdanska akademija biće istog dana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sa početkom u 19.00 časova.

Na dan Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, u hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Miljevićima biće služena Sveta liturgija u 09:00 časova. Nakon svete liturgije održaće se pomen i predstavnici Opštine Istočno Novo Sarajevo položiće vijence na centralni krst na Vracima i na spomenik “Slava srpskom borcu”.

Istog dana, na Trgu Srbija planiran je molben i slavska litija sa početkom u 18.00 časova.

Tokom večeri u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 19.00 časova počinje Svečana akademija Kulturno-umjetničkog društva “Slavija” i promocija filma “20 godina sa vama”. Iste večeri planiran je koncert Danice Crnogorčević na Trgu “Srbija” sa početkom u 20.00 časova.

Godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva “Slavija” održaće se na Trgu “Republika Srbija” 3. juna u 20.00 časova.

Spasovdanske svečanosti biće zatvorene manifestacijom Sabor pjesme, igre i vještina u Mjesnoj zajednici Toplik u Tilavi sa početkom u 12.00 časova.

Pozivaju se svi građani da svojim prisustvom uveličaju Spasovdanske svečanosti i obilježavanje tridesetogodišnjice od nastanka opštine Istočno Novo Sarajevo.

Filter 2019