Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Za pronatalitetnu politiku 100.000 KM

Izvor: Srna

U budžetu opštine Pale za ovu godinu planirano je 100.000 KM podsticaja za povećanje nataliteta i vantjelesnu oplodnju, rekao je Srni vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović.
Čović je rekao da su sredstva namijenjena za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje, za svako novorođeno dijete, kao i za sve majke koje imaju četvoro ili više djece od kojih je najmanje dvoje maloljetno.

On je naveo da će, koliko bude više zahtjeva od planiranih, opština naći mogućnosti da uvaži i isplati sve zahtjeve koji se odnose na pronatalitet.

Prema njegovim riječima, pružanje podrške pronatalitetnoj politici već nekoliko godina jedan je od prioritetnih zadataka opštine Pale.

“Uvođenjem ovih mjera opština Pale pokušava stimulisati mlade bračne parove da se ranije odluče za stupanje u brak i proširenje porodice i na taj način doprinesu povećanju nataliteta”, istakao je Čović.

On je podsjetio da je lani za pronatalitetnu politiku iz budžeta izdvojeno 112.530 KM.

“Imali smo 198 zahtjeva za podršku novorođenčadima, 11 zahtjeva za vantjelesnu oplodnju, te 39 zahtjeva za podršku majkama sa četvoro i više djece”, rekao je Čović.

Filter 2019