Tue. May 24, 2022
ћирилица /latinica

Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš” donirana mašina za čišćenje

Izvor: Srna

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović uručio je direktoru Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” Draganu Jovoviću mašinu za čišćenje školskog prostora u vrijednosti od 4.700 KM.
Mašina će pomoći da se higijena više od 3.000 metara kvadratnih školskog prostora, o kojoj se i do sada mnogo vodilo računa, podigne na još viši nivo.

“Škola ne može sama sebi da priušti sve što nam je potrebno, a lokalna zajednica nam kroz izuzetno dobru saradnju uveliko pomaže. Ovo što načelnik i ja radimo ostaje iza nas, a škola ostaje za buduće generacije”, izjavio je Jovović novinarima.

On je naveo da škola trenutno ima 747 učenika i da je upisano oko 70 prvačića, što je optimalan broj za ovu obrazovnu ustanovu.

Božović je rekao da je ova donacija obezbijeđena nakon sastanka da direktorima škola iz Istočne Ilidže i njihovih iskazanih potreba.

On je istakao da je cilj da sve škole na području Istočne Ilidže budu savremeno opremljene, da učenici i nastavnici imaju adekvatne uslove za pohađanje nastave, te da zaposlenim radnicima, u skladu sa mogućnostima, olakšaju obavljanje njihovih poslova.

“Opština će se uključiti i u nabavku materijalno-tehničkih sredstava za Srednjoškolski centar Istočna Ilidža i Srednju školu 28. juni, kojim ćemo danas uputiti dopis da nam dostave spisak maturanata kojima će opština obezbijediti po 100 KM za nabavku maturskih haljina i odijela”, naglasio je Božović.

On je dodao da će Istočna Ilidža biti prva opština u Republici Srpskoj koja će, poslije situacije sa virusom korona, na ovaj način pomoći učenicima i njihovim roditeljima.

Filter 2019