Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Obilježen Dan i krsna slava Filozofskog fakulteta

Izvor: Srna

Dan i slava Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Sveti Jovan Bogoslov obilježeni su danas u ovoj visokoškolskoj ustanovi na Palama, gdje je Svetu arhijerejsku liturgiju služio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Mitropolit Hrizostom čestitao je dekanu, svim zaposlenima i studentima krsnu slavu, sa željom da praznik Svetog Jovana Bogoslova proslave u zdravlju.

“Raduje me što su izabrali baš njega kao zaštitnika jer je Jovan Bogoslov bio nebeski filosof”, rekao je vladika Hrizostom novinarima i poželio da Filozofski, ali i svi drugi fakulteti napreduju, rastu i cvjetaju.

Dekan Filozofskog fakulteta na Palama Draga Mastilović je zahvalio mitropolitu što je došao sa zasjedanja Svetog arhijerejskog sabora iz Beograda na Pale, jer na ovom fakultetu od njegovog dolaska osjećaju blagoslov, ljubav, ali i stalne podsticaje da se što više bave naučnim radom.

Prema njegovim riječima, zbog toga je Nastavno-naučno vijeće Filozofskog fakulteta odlučilo da mitropolitu Hrizostomu dodijeli Povelju, najveće priznanje koje dodjeljuje taj fakultet.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić čestitao je krsnu slavu Filozofskom fakultetu, ističući da je ovo dan kada se mora pokazati sabornost.

Kulić je poručio da će učiniti sve da Univerzitet u budućnosti bude prepoznatljiv, a kadrovi koji se školuju budu visokokvalitetni.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je slavu Filozofskom fakultetu, svim zaposlenima, studentima, ističući da je ova visokoškolska ustanova ponos lokalne zajednice i čitave Republike Srpske.

Jugović je naveo da je njegov doprinos u obrazovanju studenata nemjerljiv, sa svojih 17 studijskih programa.

Manifestacija “Dani Filozofskog fakulteta” biće nastavljene večeras promocijom knjige doktora Miodraga Lazića “Dnevnik ratnog hirurga” u amfiteatru Fakulteta u 19.00 časova.

Filter 2019