Wed. Dec 7, 2022
ћирилица /latinica

I đaci iz prijedorske Osnovne škole “Branko Ćopić” s Jahorine došli sa stomačnim tegobama

Izvor: Glas Srpske

Iako su u hotelu “Nebojša” na Jahorini rekli da nikada ranije nije bilo ništa sporno tokom boravka djece u školi u prirodi u tom ugostiteljskom objektu, sa stomačnim tegobama prije nekoliko dana kući su se vratili i osnovci iz prijedorske Osnovne škole “Branko Ćopić”.

Direktorica te škole Sanja Munjiza rekla je za “Glas Srpske” da je grupa od 85 učenika u školi u prirodi u hotelu “Nebojša” boravila od 2. do 5. maja.

“Dok su bili na Jahorini 22 djece imalo je simptome, po povratku kući taj broj je porastao na 43, dvoje je završilo na infuziji. Poslala sam hotelu “Nebojša” upit i od njih dobila odgovor da garantuju za higijenu i isključuju svaku drugu mogućnost. Oni traže od nas da im dostavimo šta je utvrđeno tokom liječenja djece”, rekla je Munjiza.

Naglasila je da su djeca dobro, i da su danas bili na nastavi svi osim dvoje učenika koji su proteklih dana u prijedorskoj bolnici primali infuziju.

“Njihovi roditelji su rekli da su djeca bolje, došla su kući, ali da im treba još dan, ili dva da se oporave”, dodala je Munjiza.

Inspektori su danas u ovom hotelu uzeli uzorke, nakon što se sinoć zbog stomačnih tegoba kući ranije vratio 91 učenik petog razreda Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora. 

Filter 2019